Outlet Bros

Outlet Bros
Online outlet shop

4 Kasım 2011 Cuma

Mesut Özil

Tam adı Mesut Özil
Doğum tarihi 15 Ekim 1988 
Doğum yeri Gelsenkirchen, Almanya
Boyu 1,83 m
Mevkii Orta Saha
 Mesut Özil 12 Ağustos 2006 tarihinde Schalke 04 ile profesyonel kontrat imzaladı ve Schalke 04 ile Bundesliga'ya ilk adımlarıni atti.



Mesut Özil, Orta sahada oyun kurucu mevkiinde görev yapan Mesut, 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile Werder Bremen'den Real Madrid'e 15 milyon avro karşılığında transfer oldu. Ayrıca bu turnuvadaki başarılı futbolu ile Altın Top ve Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödüllerine aday gösterilmiştir.
Zonguldak'lı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mesut, Türkiye Millî Futbol Takımı'nın daveti üzerine yaptığı açıklamada : "Kendimi bir Alman gibi hissediyorum" şeklindeki ifadesiye bu teklifi nazikçe geri çevirerek formasını giymek istediği Almanya Millî Futbol Takımı'nı tercih etmiştir. 
Mesut, Real Madrid kulübüne imza atan ilk Türk asıllı Alman futbolcu olmuştur.















3 yorum:

  1. His style and knack for providing assists for his team-mates and has been compared to that of Real Madrid legend Zinedine Zidane. In 2011, he assisted the second most goals in La Liga with 17 and the most in all of Europe with 25.

    YanıtlaSil
  2. Tıpkı Zidane gibi göçmen çocuğu olan Mesut için İspanyol basını Alman Zidane diye bahsediyor. Mesut 10 numaralı formayı giymektedir

    YanıtlaSil
  3. Real Madrid ile imzaladığı sözleşmenin yanı sıra Nike ile yıllık 150 bin avro ve Nutella şirketi ile de yıllık 100 bin avroluk sponsorluk anlaşması imzaladı

    YanıtlaSil