Outlet Bros

Outlet Bros
Online outlet shop

21 Haziran 2012 Perşembe

Cenk Güvenç

Tam adıCenk Guvenc
Doğum tarihi29 Aralık 1991
Doğum yeriSeligenstadt, Almanya
Boyu1,89 m (6 ft 212 in)
MevkiiDefans 

Cenk Güvenç 1991 yılında Almanya'nın Seligenstadt kentinde doğdu. Çok küçük yaşta futbola başlayan Cenk,
Almanya'da birçok amatör kulüpte oynadı. Bu kulüplerde forvet mevkiinde görev yapan oyuncu, Offenbach Kickers takımının scoutlarına önerildi ve 7 yaşında Offenbach Kickers takımına transfer oldu. İlerleyen senelerde Offenbach Kickers takımında fiziği ile dikkat çeken Cenk, yıllar içerisinde kale hariç tüm mevkilerde görev aldı. Almanya’nın en büyük altyapı liglerinde Bayern MünihHamburgSchalke 04 gibi takımlara karşı mücadele etti. 
Almanya'da forma giydiği dönemde Almanya Milli Futbol Takımı tarafından da davet almasına rağmen tercihini Türkiye'den yana kullandı. Bu sırada Türkiye'den de birçok kulüpten teklif alan Cenk, Almanya’daki Hamburg-Galatasaray maçında dönemin yöneticisi Haldun Üstünel tarafından teklif alması ve Galatasaray kaptanı Arda Turan ile tanışıp anlaşmasına rağmen teklifi kabul etmedi. Bu sırada babası Ethem bey ve annesi Semra hanımın memleketleri İzmir’in Ödemiş ilçesine dönmesi üzerine Türkiye'ye transfer olmayı planlayan Cenk, Gaziantepspor genel menajeri Abdurrahman Bayındır’ın da teklif yapması üzerine Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a transfer oldu.


2009 yılında Gaziantepspor'la 3 yıllığına anlaşmaya varan Cenk Güvenç 2010-11 sezonunda Tolunay Kafkas'ın teknik direktörlüğe getirilmesiyle, Gaziantepspor'un A2 takımına göderilmiştir. Bu sezonda sadece Türkiye Kupası'nda 2 defa şans bulmuştur. 2011-12 sezonunda ise ligde şans bulamayan Cenk, Atletico Madrid scoutlarının dikkatini çekmiştir ve 2012-13 transfer sezonu öncesinde Atletico Madrid'in B takımına transfer olmuştur.



Almanya
 ve Türkiye milli takımlarından davet alan Cenk tercihini Türkiye milli takımından yana kullanmıştır. 3 Kez U-18, 10 kez U-19 olmak üzere toplam 11 kez milli formayı giymiştir.










1 yorum:

  1. Genç oyuncu, “Bir umut görmeseler Atletico Madrid bana sözleşme önermezdi” dedi.

    YanıtlaSil